HTML

Növények

Az emberek elfelejtették, hogy a növények között nagyon sok gyógyító hatású. A családomban mindenki előbb a gyógynövény gyógyító hatását próbálja ki, s amikor ez már kevésnek bizonyul, komolyabb gyógyszer szükséges, fordulunk orvoshoz. Nálunk ez a módszer nagyon jól bevált.

Friss topikok

  • Don Calo': MMR, Lendva, "forrásvadászat" csupán! 2008.06.02. 06:16-06:36 ó. ;-P (2008.06.02. 06:46) Egy kis egyveleg!

Linkblog

Áfonya

2007.05.13. 15:15 :: szoo

A növény gyenge, leveles hajtásait, és érett termését gyűjtik. Bogyótermései mélykék színűek, hamvasak, ízük kellemes. A cserje május-júniusban virágzik, termése augusztusban érik.
Bokros, hegyes vidékeken terem, levelét június-augusztusban gyűjtik, és vizenyő, légcsőhurut, a vérnyomás zavarai, epilepszia esetén használják.

 Teája szemborogatásra és élvezeti teaként egyaránt jó. Termése hasmenés, láz, bélféreg, vérzés, szájbetegség ellen jó hatású.

A levélből készült tea jó szél- és vizelethajtó, megszünteti a bélrendszer hurutos megbetegedéseit. Segít vese- és hólyagbántalmak esetén is. A levélből előállított szereket külsőleg összehúzó szerként alkalmazzák. Belsőleg történő használatra időskori cukorbetegség esetén alkalmazható szakorvosi felügyelet mellett.

A termésből szintén készítenek teát gyomor- és bélhurut, hasmenés kezelésére, de közkedvelt és ízletes a belőle előállított lekvár, szörp és bor is. Az áfonyabor erősítő hatású.

A vadon élő áfonya termésének tápértéke nagyobb a kiskertekben termesztettekénél.

Szólj hozzá!

Címkék: afonya

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr3375195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása