HTML

Növények

Az emberek elfelejtették, hogy a növények között nagyon sok gyógyító hatású. A családomban mindenki előbb a gyógynövény gyógyító hatását próbálja ki, s amikor ez már kevésnek bizonyul, komolyabb gyógyszer szükséges, fordulunk orvoshoz. Nálunk ez a módszer nagyon jól bevált.

Friss topikok

  • Don Calo': MMR, Lendva, "forrásvadászat" csupán! 2008.06.02. 06:16-06:36 ó. ;-P (2008.06.02. 06:46) Egy kis egyveleg!

Linkblog

Bodza

2007.05.13. 15:16 :: szoo

A bodzafélék családjába tartozik, mindenfelé elterjedt, de főleg cserjések, lomberdők területén él. Cserje vagy néha fa.

Levele kiváló vértisztító, vízhajtó szer, gyökere, kérge bélrenyheség, vizenyő, csúz ellen. Kövérség gyógyítására is jó. Termését (nem egészen éretten méreg!) vértisztítónak, vizenyő, bélrenyheség esetében használják.

A bodzateát meghűléses megbetegedések, hurut esetén, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják. A bogyókból készített savanyú lekvár kiváló hashajtó, vizelethajtó. Használják még vértisztításra, köhögéscsillapításra. A leveléből készült tea pedig reumás bántalmakra nagyszerű gyógyír, de lázcsillapításra is ajánlják.

Szólj hozzá!

Címkék: bodza

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr2375197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása