Felhasználható nehezen emészthető leveseknél - bab, borsó, burgonya, paradicsom, káposzta, burgonyafőzelékben, salátáknál, marhasültak, vadas ételek, töltött káposzta, véres és májas hurka, kolbászáruk, vörösbor-mártás fűszerezésére. Külföldön a körözöttek divatos ízesítője.
Fűszerhatása mellett kitűnő étvágygerjesztő, görcsoldó, köhögéscsillapító. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású.
Az évek során megtapasztaltam, hogy amint a lányomnál jelentkeznek a megfázási tünetek, a fürdővizét ennek a növénynek a főzetével dúsítom, s könnyebben pihen éjszákánként, s a megfázási tünetek is csökkennek.
Kakukkfű
2007.04.17. 22:31 :: szoo
Szólj hozzá!
Címkék: kakukkű növények
A bejegyzés trackback címe:
https://termeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr5260017
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.